vasárnap, január 19, 2014

Menjünk cirkuszba!


Biztosan sokfele megfordulnak a kisebb utazó cirkuszok és biztosan nagyon sok gyerek kérleli szüleit, hogy vigyék el az előadásra. Mi ma voltunk egy ilyenen -a gyerekek már egész héten nagyon készültek rá (el sem lehetett volna titkolni előlük a cirkusz érkezését, mivel kiplakátolták az egész környéket -az ovi mellé sok nagy plakát került ami előtt minden nap amikor mentünk haza megállt a gyermek, ill gyermekek és sóhajtoztak, milyen jó lenn elmenni...)
Arra gondoltam, összeszedek pár tippet, érdekességet a cirkuszi látogatás kapcsán. 
forrásElőször is a közelünkben járt cirkusz péntektől vasárnap délutánig tartott előadásokat: egyet péntek este, utána a hétvégén egyet délelőtt és egyet délután. Mi a legutolsó előadásra jutottunk el, de ha az elsőre megyünk, akkor jóval olcsóbb lett volna a jegy (a jegyár biztosan változó, de saccperkábé a pénteki előadásra két felnőttnek és két gyereknek négyezer lett volna a jegyár, míg a többire kedvezmény nélkül a legolcsóbb jegy került 3000.- forintba... az oviban és a közeli hipermarketben voltak kedvezményre jogosító kuponok: egyet fizet kettőt kap akcióra jogosított ami a jegyvásárlást illeti) Érdemes tehát már az előadás kiválasztásánál, illetve a kuponok kapcsán előre gondolkodni.

Az előadások előtt közvetlenül is lehet jegyeket vásárolni, és szerintem majdnem biztosan kapunk is jegyet. Nálunk is majdnem telt ház volt, de akadt azért még pár szabad hely. A jegyvásárlás az előadás előtt negyed órával is flottul, gyorsan ment. Bemenni is könnyű, azonnal a nézőtérre jutunk ahol ha olcsóbb jegyet vettünk, akkor a megadott helyek közül bárhova ülhetünk -nyílván, ha nagyon jó helyre vágyunk, akkor érdemes előbb menni, de így, hogy majdnem kezdésre érkeztünk is válogathattunk, jöttek bőven utánunk is és a páholyok mögötti első sorban is volt még szabad hely.

Hely választásakor arra érdemes figyelni, merre van a kihangosító, vagy a fűtőberendezés. Ennél a cirkusznál hőventillátor-szerűség volt a nézőtér több részénél is, ezért nagyon kellemes meleg volt, férjem rövidujjúban nézte az előadást. A hangszórókhoz viszont elsőre sajnos túl közel ültünk le és mikor elkezdődött az előadás legkisebbünk -aki most lesz 3 éves- nagyon megijedt a zajtól. A szünetben átültünk a másik részre és onnan már nagyon élvezte az előadást.

Az ülések vagy műanyag kempingszékek vagy fapalló-szerű padok. Szerintem mindkét ülés esetében elkél egy kis fenékmelegítés, tegyünk valamit a popónk alá, de itt most nem volt vészes a helyzet, sokan megvoltak enélkül is. Férjem mesélte, mikor legutóbb ő volt a gyerekkel egy másik utazócirkuszban, akkor ott hűvösebb volt mind a levegő mind a helyek, ahova ülni lehetett. Sokan hoztak plédet magukkal -mi vittünk egy kis ülőpárnát és egy régebbi gyerekplédet is. Ezek is jól jöttek, de mikor átültünk elég volt a pulcsimra ülnünk, amit úgyis levettem mert meleg volt.

Amire még érdemes figyelni avagy észben tartani, hogy a költségeink nem feltétlenül merülnek ki abban, hogy megvettük a belépőjegyet. Ételt, italt lehetett bevinni -nem ellenőrizték és tiltást sem olvastam ezzel kapcsolatosan sem a szórólapon, sem a jegyen, sem helyben kifüggesztve. Természetesen dohányozni a cirkusz területén nem lehet. Sokan hoztak magukkal nasikat és italokat is (persze kólát, fantát, ilyesmit). Lehet ott is venni ételt, italt: pattogatott kukoricát, üdítőket és ezek mellett még sokféle világító mütyűrt és pár játékot (ami a cirkuszi előadás tematikájához kapcsolódik; olyan állatokat plüssből vagy műanyagból amik fellépnek az előadás során) Persze minden elég drága. Mi most popcornra neveztünk be és elég finom volt.

Másik pénztárcafogyasztó meglepetés a szünetre időzített fotózkodás és pónilovagoltatás is. Pár cirkuszi állattal lehet pózolni és/vagy pónin lovagolni (gyerekeknek). Most ezres volt a pónizás, a gyerekeknek nagyon tetszett. Sok bátor apuka vette nyakba a kígyót a gyerekeivel és fotózták le őket.

Összességében remek és színvonalas előadás volt, még nekem is tetszett pedig gyerekkoromban sem voltam sokat cirkuszban mert igazán sosem szerettem, de most, felnőttként remek volt, mert láttam, gyermekeimnek mennyire tetszett (még a 3 évesnek is, pedig nála nem voltunk benne biztosak, hogy nem fogja-e unni. Olyannyira nem unta, hogy mikor végetért, követelte, menjünk még egyszer -de azonnal- cirkuszba!)

Ha megfelelően felkészülünk (ami az anyagiakat illeti) akkor remek program az egész családnak!Print


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...