vasárnap, november 24, 2013

Mai játék: terméktesztelés {játék és praktikum} avagy hogyan itassunk teát a válogatós gyermekkel?

Remek játék és egyben hasznos is többféle szempont miatt is.A játék menete igazi terméktesztelés: beszerzünk többfélét ugyanabból a termékből és a csomagolás nélkül kóstoltatjuk a gyermekkel, hogy eldöntse, melyik ízlik neki a legjobban. Pontozhat is, így könnyebben kialakul a végső sorrend.

Ez azért jó játék, mert egyrészt nagy sikere lesz a gyereknél, másrészt a szülő is megtudhatja, mely márkák, termékek jönnek be a gyereknek, mit vehet ha a megszokott típus pont nem kapható, de arra is jó a játék, hogy a gyermek új ízeket is megkóstoljon -hiszen nincs előírva hogy például csak csokis müzliszeleteket kóstolhat, lehet köztük más ízű, például gyümölcsös is, de szinte bármilyen étellel-itallal kipróbálhatjuk.

+1 TIPP

Hogyan vegyük rá a gyermeket, hogy megigya a teát?


Most, hogy lehűl(t) az idő többen betegednek meg és a kicsiknek is jót tenne a tea, ha hajlandóak lennének meginni. Sok gyermek idegenkedik ettől, nekik segíthet a fenti játék: terméktesztelés teákkal
Arra is remek ez, hogy megtudjuk, hogyan szereti a gyermek a teát, egyáltalán, melyiket szereti? 
Lehet gyümölcsös, vagy gyógytea, cukros, vagy mézes, esetleg citromos, avagy mindezek kombinációja... 
Készítsünk többféle ízesítésű teát 2 dl-es mennyiségekben, majd ezeket töltsük kisebb poharakba és ízesítsük különbözőféleképpen (de adjunk egy kóstolót mindenféle ízesítés nélkül is, hátha pont ez fog bejönni a gyereknek). 

tesztelésre készen áznak a filterek a poharakban

Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...