kedd, november 05, 2013

Befőttesüvegesek

Ajándékok a befőttesüvegben/ből

Mi mindent rakhatunk befőttes üvegbe ami akár ajándék is lehet?

Először is vannak a klasszikusok, amire minden befőtte süveg jó: lekvár, dzsem, eltenni benne zöldségeket, gyümölcsöt ecetesen vayg cukrosan.

De még ezeken kívül is számtalan variáció kerülhet egy befőttesüvegbe. A TipJunkie-n 93 ötlettel találkozhatunk, alábbi cikk ezek kivonata.

Pár ötletet túlzásnak érzek, mert egy adag kipattogtatnivaló kukorica nem túl ötletes sem vicces ajándék, de akad sok remek tipp is.

1) Spa-befőtt 

Rakjuk tele mini-üvegekkel és egy-két mini kozmetikai eszközzel, mint körömreszelő, körömcsipesz (egyszer kaptam mini fürdőpamacsot is, tehát ilyesmi is létezik, befőttesbe beleférne, ez is mehet bele)
(Kép és ötlet forrásáért klikk a képre)

2) Csokik szépen csomagolva és szlogenezve
Csokit kapni jó, bárhogyan kapjuk is (kivéve ha olvadt), szóval mehet ez is a befőttesbe. Hozzá egy passzoló mondat és kész is egy egyszerű és cuki ajándék
IMG_8366

3) Süti/kenyérpor a befőttesüvegben
Cowgirl Cookies Ilyet már én is ajándékoztam; csak egy jó recept kell és a mixet (amiben liszt, és egyéb szárazhozzávaló van) tesszük az üvegbe, ehhez rendszerint tojást és esetleg egyéb folyékony hozzávalót kell adni (pl. tej), összekeverni és mehet is a sütőbe.
Sokszor látok muffinos befőttesporokat, ez a legkönnyebben elkészíthető, nagy valószínséggel sikerül is az ajándékozottnak elkészítenie, hiszen nem bonyolult és jó esetben sok pluszhozzávaló sem kell hozzá.

3b) Müzlimix - összeállíthatunk magunk is mixet a reggelihez, mehet befőttesüvegbe és az ajándékozottnak csak tejet kell hozzáadnia és kész is a reggeli

4) Persze mehet mindenféle házi kozmetikum is a befőttesbe, akár testradír, de igen egyszerű elkészíteni egy fürdősót is

5) Aki ügyes, készíthet befőttesüvegbe gyertyát is

6) és hógömbbé is válhat 
 Magyar nyelvű elkészítési útmutatót itt olvashatsz pl.

Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...