szerda, november 27, 2013

Adventi uzsonnatippek gyerekeknek

Legnagyobb lányom másodikos és nagyon szereti, ha érdekessé teszem az uzsónnáját, tízóraiját amit itthonról visz minden nap. Arra gondoltam, ha lesz időm, idén adventivé próbálom tenni részben a csomagolt ételeket, italokat. Ehhez számos remek tippet találtam az interneten.

xmas
forrás
Ez a csomagolással ünnepivé varázsolás egyszerű és sokféleképpen alkalmazható: válhat Mikulássá vagy hóemberré az eredetileg téglalap alakú étel vagy ital. Tipikusan egy szelet csokit vagy dobozos üdítőt szoktak így becsomagolni amennyire a neten láttam.
forrás

forrás
Süthetűnk rénszarvas-sütit is -ez időigényesebb, ugyanakkor sokféle recepttel, keksszel, vagy akár muffinnal is működik a dolog, a lényeg a csokigömb szemek és a piros nózi, ami lehet m-and-m-s vagy skittles drazsé is. Az agancs pedig csoki (vagy sima) miniperec.
forrás
Maga a csomagolás is lehet adventi


forrás
És ha már nasit adunk a gyereknek, akkor címkézhetjük viccessen adventivé is, a képen rénszarvas "orrok" vannak a címke szerint.

Snowman Poop Tic Tac Labels
forrás
Uzsi után is fontos a szájhigiénia, avagy csak kedvtelésből is szívesen esznek tictacot a gyerekek, ezt is átcímkézhetjük mondjuk hóember "pukinak" ami talán kevésbé vicces, de lehet mondjuk inkább alapanyag mini hóemberekhez is, vagy hógolyó. 


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...