szombat, március 02, 2013

Házibuli kicsiknek: a lehetséges forgatókönyv


avagy a születésnapi otthoni buli szépségei...


Ha otthoni bulira adjuk a fejünket sem dől össze a világ, sőt még a lakás sem. alapjában véve igen egyszerű egy ilyen buli menete:

kids celebrating a birthday party
fotó forrása: itt • Összegyűlés (azaz a buli kezdete)
 • Játék
 • Torta és ajándékozás (ha ajándékozós a buli)
 • Játék
 • Evés-ivás közben
 • Szülők érkeznek és ez a buli vége
Persze ennél kicsit összetettebb. 
Minden gyermek más, de úgy nagyjából 5 éves korukra fogják igényelni hogy saját születésnapi bulijuk legyen. 
Létszám: Nem kell túl sok vendéget hivni, ha 5-6 gyerek összejön már jól szórakoznak, meglesz a buli hangulat és jó eséllyel az ünnepelt is elégedett lesz. 
Időtartam: Elég olyan 3 óra, legjobb koradélután -kivéve ha az ünnepelt vagy meghivottjai még erősen igénylik a délutáni alvást. Ez esetben alvás utánra érdemes időziteni.
Enni-innivaló: érdemes egészségeset, legyen viz (buborékmentes), és valami gyümölcslé (almalé általában tuti befutó). Ételből legyen gyümölcs felkockázva és sós rágcsálnivalók, mint ropi, buláta, stb. Legyen egyszer uzsonnaszünet is -ezzel időt, energiát nyerünk és jobb is ha nem rágcsákból laknak jól a gyerekek. Uzsira elég egy-egy szendvics (akár mókás figuraként vagy szendvicsvágóval kivágva, stb).
Torta: az ünnepelt izlése legyen a mérvadó de mikor jönnek a kicsikért, illik megkinálni a szülőket is, igy elég nagynak kell lennie. Elcsomagolni nem szükséges, ellenben szokás a meghivottaknak apró ajándékot adni a buli végén.
Meghivottak ajándéka: lehet saját készitésű apróság (pl. festett kavics), de bolti mütyür is. Lényeg, hogy valóban apróság legyen. Egy kindertojás is remek.

Amikre figyeljünk:

Meghivó: mindenképpen szerepeljen benne a 
 1. pontos cim ahol a buli lesz
 2. hogyan lehet eljutni oda -pl. az ünnepelt anyukája elviszi a gyerekeket az oviból vagy mindenki egyénileg megy?
 3. szülő telefonszáma
 4. kérjetek visszajelzést!
 5. buli hossza -mettől meddig?
Meghivottak: kérdezzünk rá, van-e valamelyik gyereknek étel- avgy egyéb allergiája? 

Játékok a buli alatt

Simán lehet, hogy minden megy magától: a meghivottak az ünnepelttel jól eljátszanak maguktól is együtt, de lehet, elkél pár közbeiktatott "progi". Ez lehet:
 1. tánc -szabadon majd szobrosat játszani (amikor leáll a zene szoborrá kell merevedni)
 2. lufizás -körbeadni hogy ne essen le, vagy dobálva
 3. ajándékcsomag -annyi ajándékot ahányan összesen vannak a bulin becsomagolni egyesével egymásra újságpapirba és körbeadni -megadott jelre -.akár megint zeneleállitással akinél van az kibonthat egy réteget és övé az ajándék amit talált.
 4. olyan zene hallgatása amire úgy tudnak táncolni, hogy ismerik a lépéseket: Alma Együttes Dodó egy maci száma vagy a Nád a házam teteje
Ne felejtsünk el a játékok közben időnként ivó-szünetet tartani!
Ha belendültek és kezdenek fáradni, avagy túlpörögni, érdemes megszakitani a játékokat tortaszünettel -amig összekészited a tányérokat, tortát, gyertyát, stb pihenhetnek, aztán jöhet a tortázás, éneklés, ajándékozás. 
Tortázás után úgyis lesz egy közös játék az ajándékokkal és utána mehet tovább a közös móka a tervezett játékokkal.Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...